HydroPeptide / Blog / Блог / Що таке фотостаріння шкіри?

Що таке фотостаріння шкіри?

ФотостарениеПовернулися з відпустки, а шкіра відчуває дискомфорт?

Стаття BeautyHUB саме для вас!

Про фотостаріння та пошкодження шкіри після інсоляції ми згадуємо тільки напередодні бабиного літа, коли всі вже побували у відпустці та вдосталь насолодилися сонцем.

Редакція BeautyHUB попросила лікаря-дерматовенеролога і головного тренера компанії AlfaSpa Олену Баранову розповісти про способи профілактики та лікування фотопошкоджень шкіри.

Маючи досвід більше ніж 10 років в естетичній медицині, Олена рекомендує використовувати засоби з SPF протягом усього року, не тільки влітку.

Публікуємо статтю для вашої зручності.

 

 

“Літо – це маленьке життя”, і кожен з нас наповнює його яскравими подіями, емоціями. Безсумнівно, з нами залишаються на пам’ять сонячні емоції, і бажано, щоб вони не були помітні на обличчі. Це ми про пігментні плями – не найприємніших спогадах про сонце на шкірі.

Що таке фотостаріння шкіри?

Це передчасна поява ознак старіння, викликана впливом ультрафіолетових променів. Вона, як правило, має накопичувальний ефект, тобто прогресує з плином життя. Результатом процесу фотостаріння є фотопошкодження. Ви їх отримуєте від постійного впливу ультрафіолетових променів на шкіру обличчя і тіла. Процес працює в будь-який час року, навіть в похмуру погоду. Зупинити його може тільки використання косметичних засобів з SPF-захистом.

Що таке передчасне старіння?

Якби всі ми правильно захищали свою шкіру від сонця, то перші зморшки з’являлися б на шкірі тільки після 40 років. Але більшість з нас перші зморшки відзначають уже в 28-30 років. Зовнішні прояви фотостаріння в значній мірі залежать від фототипу шкіри людини, його раси, стану здоров’я, способу життя та інших факторів

Основні ознаки фотостаріння:

  • Гіперкератоз (посилене зроговіння).
  • Сонячне лентиго (веснянки, пігментні плями, гіперпігментація).
  • Мережа дрібних зморшок на обличчі, шиї, в зоні декольте.
  • Втрата пружності та еластичності, сухість і в’ялість шкіри обличчя та шиї.
  • Розширені пори.
  • Телеангіектазії (розширення поверхневих судин).
  • Уповільнення природної регенерації.

Як уберегти шкіру від фотопошкодження?

Найкращий спосіб захистити шкіру – навчитися любити сонце у тіні. Лежати “зірочкою” під палючими променями сонця категорично не рекомендується. Так ви не засмагнете, а просто згорите, піддаючи свій організм небезпеці. Також потрібно розуміти, що сонячна інсоляція може бути причиною підвищеної чутливості шкіри. UV-промені здатні провокувати розвиток запальних процесів і порушувати бар’єрну функцію шкіри.

Як показує досвід, більшість людей користуються сонцезахисним кремом неправильно, допускаючи дві помилки.

Перша помилка – наносять його на шкіру всього 1-2 рази в день. Але ж час дії крему з SPF-фільтром становить близько 1,5-2 години. Якщо ви занурилися в воду, більшість засобів повністю перестають працювати. Тому дуже важливо наносити його на шкіру кожні 2 години. Космецевтика HydroPeptide пропонує водостійкий, сонцезахисний спрей Solar Defense Body, який зберігає свої захисні властивості навіть у воді.

Solar Defense Body

HydroPeptide сонцезахисний спрей Solar Defense Body

Друга помилка – використання недостатньої кількості сонцезахисного крему. В ідеалі необхідно наносити на кожну зону тіла приблизно 3-4 мл засобу. При виборі сонцезахисного крему за показником SPF слід враховувати не тільки так званий фототип шкіри (це досить умовний орієнтир), але і ступінь її товщини, еластичності та чутливості.

Важливо і ваше місцезнаходження: чим ближче до екватора ви знаходитеся, тим вище сонячна активність і, отже, тим більше ризик отримати сонячний опік. Рекомендуємо вибирати креми, спреї і декоративну косметику з захистом широкого спектра (broad spectrum) – вони блокують промені А і В. Бренд Soskin-Paris пропонує широкий вибір сонцезахисних засобів для будь-якого типу шкіри, які подбають не тільки про ваше здоров’я, але і будуть безпечні для навколишнього середовища.

Якщо ваша шкіра чутлива, схильна до акне, гіперпігментації або має будь-які інші особливості, при виборі сонячного захисту не нехтуйте консультацією дерматолога. Ми ж, у свою чергу, рекомендуємо використовувати SPF з максимальним захистом від бренду SkinClinic – SYL 100 Sun Lux SPF 50+. Не лінуйтеся користуватися базовим захистом від сонця – це така ж природна турбота про здоров’я, як регулярне миття рук.

HydroPeptide Nourishing Glow

Після пляжу доцільно приймати душ і наносити на шкіру зволожуючий крем і / або сироватку. Для більш глибокого живлення шкіри рекомендуємо використовувати продукт від компанії HydroPeptide Nourishing Glow, який не тільки ефективно відновить, але і додасть гарний блиск вашій шкірі. Якщо сонячні промені були неласкаві до шкіри і залишили відчуття печіння і почервоніння, вам обов’язково варто скористатися засобом SOS від бренду SkinClinic 200% Aloe Vera Gel.

Також не забувайте під час відпустки носити головні убори і легкий одяг з натуральних тканин, який закриває плечі, груди і ноги.

Що робити, якщо пігментація все ж проявилася?

На ринку зараз представлена ​​велика кількість засобів, які при професіональному призначенні та в поєднанні з процедурами в кабінеті косметолога дають чудовий результат. У кабінеті косметолога ви можете пройти великий спектр апаратних методик по відновленню і освітленню шкіри, професійні пілінги або спеціальні протоколи при роботі з пігментацією. Все це разом з домашніми призначеннями лікаря-косметолога по домашньому догляду і подальшого захисту шкіри допомагає відновити шкіру.

У своїй практиці при роботі з пігментацією я зазвичай використовую професійні пілінги SoSkin Paris і призначаю в домашній догляд спеціальні сироватки і освітлюючі креми. Наприклад, відмінно зарекомендувала себе омолоджуюча сироватка-коректор для інтенсивної боротьби з пігментацією і додання сяйва шкірі HydroPeptide LumaPro-C і Melanyc Serum від іспанського професійного бренду SkinClinic. Спільно з сироваткою домашнього догляду повинні бути підібрані обов’язково вашим косметологом правильне очищення і тонізація з елементами відлущування, освітлюючий крем і захист від сонця з фактором захисту не менше SPF30.

Висновок

Фотопошкодження може виражатися появою нових зморшок, порушенням пігментації, погіршенням роботи судин, розвитком вугрової хвороби і так далі. На жаль, більшість людей не доглядають за своєю шкірою під час відпочинку належним чином. Почервоніння, сухість, обгорілі ділянки епідермісу вважаються нормою, хоча це зовсім не так. Тому лікарі-косметологи закликають своїх клієнтів захищати шкіру від фотопошкодження, ставлячись до впливу сонця серйозно. Адже зморшки і розвиток пігментації – найшкідливіші з можливих проявів фотопошкодження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Ми повідомимо вам, коли засіб надійде до складу. Будь ласка, залиште актуальну адресу електронної пошти та необхідну кількість продукту знизу.