HydroPeptide / Blog / Блог / Відповідає експерт: Як вітаміни та антиоксиданти насправді впливають на нашу шкіру

Відповідає експерт: Як вітаміни та антиоксиданти насправді впливають на нашу шкіру

Варто знати кожному!

Думка лікаря-генетика, операційного директора HydroPeptide Ніла Кітчена.

Що таке антиоксиданти?

Думаємо, ви неодноразово чули про антиоксиданти. Ці речовини мають найкращі клінічні показники, які доводять, що вони позитивно впливають на нашу шкіру. Антиоксиданти можуть бути природними або штучними. І щоб краще зрозуміти їхню дію, варто спочатку розібратися в понятті “вільні радикали”.

Вільні радикали – це молекули, які не мають електронів. Таким чином, вони намагаються “відібрати” їх з інших молекул, що в результаті призводить до руйнування клітин. Цей процес називають окислювальним стресом. На допомогу приходять антиоксиданти, які утримують електрони в молекулах.

Як діють вільні радикали?

Джерелами вільних радикалів є:

  • шкідливі ультрафіолетові промені
  • забруднене повітря
  • стрес
  • неправильне харчування

Чому важливо користуватися SPF-засобами?

Косметологи не дарма наголошують на необхідності захисту шкіри від ультрафіолету. У спеку вільні радикали особливо активні. Під прямим сонячним світлом наша шкіра почувається беззахисною.

Існує два види ультрафіолетових променів – UVA і UVB. Перші проникають глибоко в нашу шкіру і можуть призвести до фотостаріння. Інші діють на поверхні та призводять до засмаги, але заодно – пігментації та опіків.

Якщо не захищати шкіру SPF-засобами, вільні радикали, дія яких посилюється ультрафіолетом, руйнують клітини та колаген. Це призводить до окислювального стресу, пігментації або опіків.

Де містяться антиоксиданти?

Оскільки вільні радикали мають кілька видів, потрібні різні рівні захисту шкіри, щоб запобігти їхньому шкідливому впливу. Найкращим способом отримання антиоксидантів є якісні продукти харчування. Це природні антиоксиданти, які можна міксувати зі штучними. У комплексі ви отримаєте ідеальний догляд за шкірою, яка вам за це подякує.

Отже, природні антиоксиданти містяться в:

  • календулі
  • огірках
  • асаї
  • алое вера
  • зеленому чаї
  • соняшниковій олії
  • олії виноградних кісточок

Найпопулярніші антиоксиданти та їхній вплив на нашу шкіру

Вітамін С

Відомий багатьом антиоксидант міститься в таких продуктах харчування, як броколі, брюссельська капуста, ківі, лимон, папайя, томати тощо.

У косметології розрізняють чотири типи вітаміну С:

  • тетрагексилдецил аскорбат (THD)
  • магній аскорбілфосфат (MAP)
  • содіум аскорбатфосфат (SAP)
  • l-аскорбінова кислота (L-AA)

Тетрагексилдецил аскорбат активно використовується у виробництві олій і сироваток для обличчя. Решта три формули вітаміну С стабільніші, легко поєднуються з іншими речовинами і прекрасно діють у комплексі.

Вітамін В3

Цей вітамін має найбільшу історію. Він давно використовується в косметичних засобах і позитивно впливає на шкіру на різних рівнях. Наприклад, забезпечує звуження пор, бореться із запаленням, запобігає впливу ультрафіолетових променів і гарантує зниження окислювального стресу.

Вітамін А

Його позитивну дію в галузі косметології відкрили 1971 року. Вітамін А, або ретинол, бореться з руйнуванням колагену, є запорукою його виробництва, а також запобігає пігментації та акне.

Вітамін А має три популярні формули:

  • ретинілпальмітат
  • ретинол
  • третиноїл

З вітаміном А потрібно бути особливо обережним. Якщо виникне помилка під час створення формули, його дія може стати агресивною. Наприклад, засоби із вмістом третиноїлу призначаються тільки лікарем.

Вітамін Е

Вплив цього вітаміну на нашу шкіру часто недооцінюють. Але це дійсно ефективний антиоксидант. Формули з вітаміном Е вирізняються особливою стабільністю, вони не піддаються руйнуванню. Головна функція вітаміну Е – стабілізувати дію інших антиоксидантів, які завдяки йому можуть ще краще проявити свої корисні властивості.

Він міститься в авокадо, мигдалі, болгарському перці, шпинаті, насінні.

Ресвератрол

Ресвератрол, або поліфенол, як його ще називають, є в складі винограду, більшості горіхів і червоного вина. Як і вітамін Е, він чудово працює в дуеті з іншими антиоксидантами. Найефективнішою вважається формула з вітаміном С.

Альфа-ліпоєва кислота

Ви знайдете її в томатах, шпинаті, картоплі та броколі. Кислота прекрасно бореться із запаленням шкіри і стимулює природне вироблення антиоксидантів.

Позитивний вплив на антиоксиданти мають різні пептиди. Вони посилюють їхню дію та роблять нашу шкіру ще красивішою. Ось найвідоміші з них:

Perfection Peptide P7

Як і альфа-ліпоєва кислота, Perfection Peptide P7 стимулює шкіру самостійно виробляти антиоксиданти. Він також бореться зі шкідливим впливом забрудненого повітря на шкіру, захищає від окислювального стресу і нейтралізує дію вільних радикалів.

Ellagi-C

Це ще один пептид, який підсилює дію штучних антиоксидантів. У косметології його активно використовують у створенні формул з вітамінами С і А. Таким чином, він діє як тригер і може гарантувати вироблення колагену та боротьбу зі зморшками.

Джерело BURO UA.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Ми повідомимо вам, коли засіб надійде до складу. Будь ласка, залиште актуальну адресу електронної пошти та необхідну кількість продукту знизу.